Beweegrichtlijnentest

Help jij anderen meer te bewegen?

De uitdaging

Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. De beweegrichtlijnen adviseren voldoende beweging in de dag te brengen en veel stilzitten te beperken. Daarbij geldt: bewegen is goed, meer bewegen is beter. Daar valt nog veel winst te behalen, lang niet alle Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen. In opdracht van het Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft Clever Sports de Beweegrichtlijnentest ontwikkeld. Met de Beweegrichtlijnentest kom je erachter in hoeverre jouw cliënt of patiënt voldoet aan de beweegrichtlijnen en waar eventueel winst te behalen valt.

De oplossing

De Beweegrichtlijnentest is geschikt voor professionals die anderen helpen meer te bewegen. De Beweegrichtlijnentest helpt in kaart te brengen wat het huidige beweeggedrag van een cliënt of patiënt is. Het geeft een antwoord op de vraag: voldoet iemand aan de beweegrichtlijnen? Na het invullen van enkele vragen verschijnt het resultaat op het vlak van matig intensieve beweging en spier- en botversterkende activiteiten. De patiënt of cliënt krijgt vervolgens verdiepende artikelen van Allesoversport.nl aangeboden over onder meer het belang van bewegen. De professional krijgt praktische instrumenten aangereikt waarmee je in gesprek kunt over bewegen, om zo het beweeggedrag van jouw cliënt te stimuleren.

beweegrichtlijnentest-in-gebruik

Meer weten?

Wil jij meer weten over hoe wij data visualiseren naar overzichtelijke dashboards? Neem gerust contact op met Bob Perik.

Bob Perik

Bob Perik

Head of development

bperik@cleversports.nl