BVO-Scan

Hoe beweegvriendelijk is de buurt of wijk?

De uitdaging

Een beweegvriendelijke omgeving (BVO) is een leefomgeving die mensen faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te bewegen, te spelen en te sporten. Maar hoe krijg je in kaart hoe beweegvriendelijk een wijk of gemeente daadwerkelijk is. Vanuit die vraag heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen in samenwerking met Clever Sports de BVO-scan doorontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de beweegvriendelijkheid van een leefomgeving.

De oplossing

De BVO-Scan is een webapplicatie die je de mogelijkheid geeft om te beoordelen of een omgeving voldoende uitdaagt om te lopen, fietsen, spelen en sporten. Door de applicatie te gebruik geeft dit inzicht in wat juist heel goed werkt en waar verbeterpunten liggen. De scan is bedoeld voor lokale professionals die betrokken zijn bij het verbeteren van een gezonde en actieve leefstijl van inwoners, maar ook bij de planning en inrichting van openbare ruimte, zoals de omgevingsvisie. Denk hierbij aan beleidsmedewerkers van de gemeentelijke afdelingen ruimtelijke ordening, verkeer, sport, recreatie, gezondheid, welzijn. De scan maakt het mogelijk om professionals die niet direct zijn betrokken bij gezond sport- en beweeggedrag binnen de gemeente, wel een rol te geven bij het thema.

BVO-scan

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je gebruikers effectief data laat verzamelen en die visualiseert naar dashboards? Neem gerust contact op met Bob Perik.

Bob Perik

Bob Perik

Head of development

bperik@cleversports.nl